Beethoven Lost in Silence (Ko van den Bosch)

Esther Apituley
zo 13 feb ’22 20:00
zo 13 feb '22
20:00
  • zo 13 feb '22
    20:00
    Pauze 21:30
    Oosterberg Buitensociëteit

 oorspronkelijke datum 15 april 2020

Beethoven Lost in Silence is een visueel theaterconcert voor én door horenden, slechthorenden en doven. De voorstelling is geïnspireerd op het proces van het wegvallen van het gehoor en de laatste periode van Beethovens leven, waarin hij echt doof werd, maar waarin hij zijn meest gewaardeerde stukken componeerde. Na Bach & Bleekwater en Vivaldi Code Rood is dit Esther Apituleys derde theaterconcert in de reeks rondom de Grote Componisten.

In Beethoven Lost in Silence worstelen vier topmusici, een horende acteur/danser en een dove acteur/danser met de vraag wat het betekent als je je gehoor kwijtraakt. Bevrijdt het de muziek of beklemt het de omgang met anderen? De performers doen een poging om in de huid te kruipen van de legendarische Beethoven, zijn radicale vernieuwing van de muziek, maar ook zijn groeiende wantrouwen tegenover schnabbelende muzikanten, dokters, geliefden en het burgerlijke Weense leven, dat van conventies aan elkaar hangt.

Een visuele, muzikale voorstelling met humor die de zintuigen uitdaagt. Met schurende teksten van Ko van den Bosch en ongewone composities van Reza Namavar.

Credits

tekst: Ko van den Bosch
regie: Saskia Mees
met: Esther Apituley, Milan Sekeris, Christiaan van Kuijvenhoven, Tim Brackman en Jelte van Andel