Rembrandt Frerichs en leden concertgebouw orkest

Rembrandts pianoconcert nr 1 W/Classical Strings
za 11 jun ’22 21:00
za 11 jun '22
21:00

Het Eerste Pianoconcert: een jazzy compositie die Rembrandt schreef in opdracht van musici van het Koninklijke Concertgebouw.

Programma

Rembrandts pianoconcert W/Classical strings

Een eigentijdse verkenning van de fortepiano of een vertaling van graffiti in jazz: het werk van pianist Rembrandt Frerichs is divers. Zijn onderzoekende geest voert hem naar verre uithoeken dwars door begrenzingen van periodes, idioom en werelddelen heen. Het publiek is voor eigenlijk een ‘vierde bandlid’. De afgelopen periode heeft hij aangegrepen om zich verder te bekwamen in het componeren, en niet alleen voor zijn eigen band. In 2020 ging zijn dubbelconcert voor cello en kamancheh en Amsterdam Sinfonietta in première.

Over Rembrandt Frerichs

Rembrandt Frerichs (1977) is een Nederlandse jazzpianist en componist. Op 22-jarige leeftijd debuteerde hij op het North Sea Jazz Festival. Naast leden van zijn eigen ensembles zoals het Rembrandt Frerichs Trio en Levantasy, speelde hij met beroemdheden uit de klassieke en de jazzmuziek. In zijn spel laat hij zich naast de Amerikaanse jazztraditie ook beïnvloeden door Arabische muziekstijlen en de filosofie.

Zijn debuut-cd, Self Portrait (2006), werd genomineerd voor een Edison Award en was “Album van de week” op London Jazz Radio.